- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
יתום ואח' נ' קומפיו דיל בע"מ ואח'
|
ה"פ בית משפט השלום ראשון לציון |
18180-08-11
14.3.2012 |
|
בפני : הלית סילש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אבנר יתום 2. סימה יתום |
: 1. קומפיו דיל בע"מ 2. עופר ארבילי |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפני בקשה ליתן הצהרה אשר לפיה המבקשים הם הבעלים היחידים של המטלטלין שבדירת מגוריהם ברחוב השופטים 3 בראשון לציון. רשימת המטלטלין נשוא הבקשה צורפה לתצהיר המבקשים מיום 10.8.11.
מתצהירי המבקשים עולה כי החייב (המשיב 2) הוא חתנם הבגיר אשר עבר להתגורר בביתם יחד עם אשתו (בת המבקשים) וילדיהם.
עיון ברשימת המטלטלין מלמד כי מדובר ברכוש ביתי, הגם לא מועט,אשר כמותו נהוג למצוא בבתים בישראל. המבקשים צירפו קבלות רכישה לגבי חלק מן המטלטלין.
המשיב 2 זומן כדין להגיב לבקשה ואולם לא הגיב. בהחלטה 10.8.11 הודע למשיבים, כי העדר תגובה ייחשב כהסכמה לבקשה. המשיבה 1 הגישה התנגדות וזאת בהמשך לבקשה לביטול פסק דין אשר ניתן בתחילה בשל העדר תגובה. נוכח התנגדות המשיבה 1 נקבע הדיון בפני היום.
מקום בו מוגשת עתירה למתן סעד הצהרתי בדבר בעלות במטלטלין, אכן מוטלת על המבקשים החובה להוכיח כי מדובר במטלטלין השייכים להם ולא לאחר.
לכאורה, מקום בו עסקינן במטלטלין המצויים בבית מגורי המבקשים, יש בכך כדי להוות ראשית ראיה לעניין הבעלות במטלטלין.
עם זאת, איני יכולה להתעלם מן העובדה כי החייב ומשפחתו מתגוררים בבית המבקשים. עוד איני יכולה להתעלם מן העובדה כי החייב ומשפחתו עברו להתגורר במקום אך לפני זמן קצר, וספק בעיני באם מעברם זה נעשה מבלי שייטלו גם את חפציהם האישיים.
ב"כ המשיבה 1 הפנה את שימת הלב לפערים בגרסאות שבין המבקשת למבקש לעניין הובלת המטלטלין של החייב ומשפחתו.
עוד ביקש ב"כ המשיבה 1 להפנות את שימת הלב למועדי הקבלות מהן ניתן ללמוד כי לכאורה נרכשו חלק מהמטלטלין בסמוך למעברם של החייב ומשפחתו לבית המבקשים.
העובדה כי המטלטלין נרכשו בסמוך למעבר החייב ומשפחתו, אין בה כדי לגרוע מן האפשרות להכיר במטלטלין כאלו השייכים המבקשים.
גם אם בחרו המבקשים לרכוש את המטלטלין תוך כוונה כי יותר לחייב ומשפחתו לעשות בהם שימוש, אין בכך כדי לגרוע מזכות הבעלות.
בנוסף נתתי דעתי לעובדה כי מן התמונות אשר הוצגו בפני עולה כי ביתם של המבקשים מצוי בהליכי בנייה.
מעדות שני המבקשים עלה כי כל הקומה העליונה אינה מאוכלסת ועדיין מצויה בבנייה.
בנסיבות אלו רכישת מטלטלין חדשים לבית חדש, כמו מזגנים או מכשירי טלויזיה, אינה בלתי סבירה.
6. נוכח עדותו של המבקש, הקבלות שהוצגו והאמור לעיל, מצאתי כי יש לראות בכלל הראיות דנן, כדי הרמת הנטל על ידי המבקשים להוכיח כי המטלטלין אשר ביחס אליהם, הוצגו קבלות רכישה, הינם בבעלות המבקשים.
ליתר דיוק, ולמען הסדר הטוב, אני מוצאת להתייחס במפורש לבעלותם של המבקשים במקרר LG, תנור BILD IN של חברת דיטריש, מדיח של חב' בלומברג, 2 מזגנים, מסך 37 אינץ', מסך 40 אינץ', ומסך 47 אינץ'. ביחס להללו, ניתן פסק דין הצהרתי כמבוקש.
7. באשר ליתרת רשימת המטלטלין אני מוצאת כי המבקשים לא הוכיחו את בעלותם הבלעדית באותם מטלטלין בסייג המפורט להלן.
זה המקום לציין כי רשימת המטלטלין כוללת בחובה, בין היתר, שתי מערכות סלון, 3 חדרי שינה, מספר ארונות בגדים בהיקף לא ברור וכיוצא באלו.
יש לזכור כי לפי עדות המבקשים עסקינן בדירה בת 3 חדרים בלבד.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
